Teatras, opera ar baletas?
Sukūrė
Brownas
, Vas 07 2009 20:19
Temoje atsakymų: 28
Parašyta 07 vasario 2009 - 22:09

Opera (ital. opera, lot. opera) – sceninis muzikinis veikalas. Dainuojama ir vaidinama su orkestro pritarimu. Beje, draminė kalba dažnai dainuojama rečitatyvu.
Teatras – (iš pr. théâtre; lot. theatrum; gr. théatron vieta, skirta parodymui; v. theasthai pasižiūrėti) meninės išraiškos priemonė, išorinio ir vidinio pasaulio įvykių atvaizdavimas scenoje, dalyvaujant artistams (aktoriams) bei publikai.
Teatras – (iš pr. théâtre; lot. theatrum; gr. théatron vieta, skirta parodymui; v. theasthai pasižiūrėti) meninės išraiškos priemonė, išorinio ir vidinio pasaulio įvykių atvaizdavimas scenoje, dalyvaujant artistams (aktoriams) bei publikai.
Parašyta 07 vasario 2009 - 23:26

Ačiū,šiek tiek aiškiau.Opera (ital. opera, lot. opera) – sceninis muzikinis veikalas. Dainuojama ir vaidinama su orkestro pritarimu. Beje, draminė kalba dažnai dainuojama rečitatyvu.

Parašyta 15 rugsėjo 2009 - 15:45

teatras..
balete buvau gal tik du ar tris sykius, o operoje dar nė karto.
už teatrą gali būti geriau miuziklas
balete buvau gal tik du ar tris sykius, o operoje dar nė karto.
už teatrą gali būti geriau miuziklas

Parašyta 11 balandžio 2010 - 11:57

Tik baletas... dievinu balerinas, ypač mane sužavėjo ,,silfidė" ir kai Rusijos nacionaliniame operos ir baleto teatre žiūrėjau ,,Ruslaną ir Liudmilą" jau toks didingumas ir toks nežemiškumas, kad niekur negalima regėti.
Man balete patinka dekoracijos ir pan...
Opera irgi patinka teko žiūrėti ,,Madam Buterfly", ,,Don Žuaną", ,,Aida" ir dar kelelta, tai man patiko, svarbu dekoracijos ir išraiškos.
Na, teatras šiuo metu suprastėjo, tai net nekalbėsiu...
Man balete patinka dekoracijos ir pan...
Opera irgi patinka teko žiūrėti ,,Madam Buterfly", ,,Don Žuaną", ,,Aida" ir dar kelelta, tai man patiko, svarbu dekoracijos ir išraiškos.
Na, teatras šiuo metu suprastėjo, tai net nekalbėsiu...
Parašyta 12 balandžio 2010 - 14:55

Man tai dekoracijos visai nebūtinos, juk gali viską įsivaizduot.
Aišku kokiam klasikiniam balete visas tas rekvizitas yra įprasta, bet kitur tai kartais net atrodo, kad tuo maskuojamas prastas režisūrinis darbas, nes teatre puikiai galima sukurt spektaklį ir su minimalia dekorcija arba iš vis be jos.
Aišku kokiam klasikiniam balete visas tas rekvizitas yra įprasta, bet kitur tai kartais net atrodo, kad tuo maskuojamas prastas režisūrinis darbas, nes teatre puikiai galima sukurt spektaklį ir su minimalia dekorcija arba iš vis be jos.
Parašyta 22 birželio 2010 - 16:04

Labiausiai prie širdies man opera. Jų pastatytų yra išties puikių ir labai profesionalių. (kaip "Traviata", "Aida" "Figaro vedybos" ir pan.) Apie baletą konkrečios nuomonės nesu susidariusi, kadangi teko buvoti tik balete "Ana Karenina", bet tas tikrai patiko. O teatras... Pasakysiu tik tiek, kad yra be galo daug prastokų spektaklių, ir tik vienas kitas geras. Bet ką, reikia džiaugtis ir dėl to vieno kito.
Parašyta 26 birželio 2010 - 17:30

Tai paskutiniais metais vien ant prastų užtaikot? (tik kokį Hamletą turėjot galvoj neaišku)
Aš tai taip pat manau, kad paskutiniais metais itin padaugėjo tų žemo lygio vadinamųjų teatrų produktų, bet gerų spektaklių pagal mane irgi yra, aišku gal jie mažiau reklamuojami, netokie ryškūs ir ne nacionaliniame teatre
Aš tai taip pat manau, kad paskutiniais metais itin padaugėjo tų žemo lygio vadinamųjų teatrų produktų, bet gerų spektaklių pagal mane irgi yra, aišku gal jie mažiau reklamuojami, netokie ryškūs ir ne nacionaliniame teatre

Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0