Peršokti prie turinio

Nuotrauka

Čeburėkų receptai


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 1

#1
Brownas

Brownas

    Forumo dvasia

  • Moderatoriai
  • 1.457 Pranešimai:
1 receptas
Jums reikės:

Tešlai:
*4 stiklinių miltų (stiklinė – 250 ml);

*325 ml vandens;

*1 kiaušinio;

*1 šaukšto aliejaus;

*pusės arbatinio šaukštelio druskos;

*1 arbatinio šaukštelio cukraus (klasikiniame čeburekų recepte cukraus nenaudojama, tačiau cukrus suteikia tešlai „pilnumo“ pojūtį);

*aliejaus čeburekų kepimui.

Įdarui:
*700 g avienos faršo (arba bet kokios mėgstamos maltos mėsos – tinka veršiena, jautiena, kalakutiena, vištiena ir t. t.);

*3-4 svogūno galvučių;

*pusės česnako (6-8 skiltelių);

*pusės stiklinės vandens;

*druskos, juodųjų maltų pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.
Užvirkite tešlai skirtą vandenį kartu su druska, cukrumi ir šaukštu aliejaus. Aliejus tešlai suteikia būdingą pūslėtumą. Nedelsiant suberkite į verdantį vandenį pusę stiklinės miltų, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių, ugnį išjunkite, leiskite tešlai ataušti. Miltų virimas suteikia tešlai minkštumo ir tąsumo.

Į ataušusią tešlą įmuškite kiaušinį, ir, palaipsniui berdami likusius miltus, išminkykite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą. Jei tešla visgi limpa prie rankų, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Palikite tešlą mažiausiai valandai pastovėti (tešlą galima ruošti ir iš vakaro), kad subrinktų miltai. Tešlą uždenkite, kad neapdžiūtų. Miltu brinkinimo procese tešlą vieną kartą perminkykite.

Jei turite gabalą mėsos, sumalkite ją mėsmale kartu su svogūnais ir česnaku. Jei turite faršą, svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite ir suberkite į faršą. Pasūdykite, sudėkite maltus juoduosius pipirus ir kitus pasirinktus prieskonius. Supilkite pusę stiklinės vandens (arba stiklinę kefyro! Kefyras pasižymi ne tik nepakartojamu skonio atspalviu, kurį jis suteikia faršui, bet turi ir faršą rišančių bei skystį atiduodančių savybių čeburekui kepant). Įdarą gerai išminkykite.

Atgnybkite šiek tiek didesnį nei stalo teniso kamuoliukas gabalėlį tešlos ir iškočiokite iš jo 1 mm storio tešlos apskritimą. Imkite žiupsnelį faršo ir išlyginkite jį 0,5-1 cm storio sluoksniu vienoje tešlos apskritimo pusėje. Kraštai turi likti tušti. Kita puse faršą uždenkite, kraštus užspauskite. Žiūrėkite, kad neliktų jokio plyšelio! Kitaip neįkainojamo skonio mėsos nuoviras išbėgs, aliejus ims "šaudyti", o čeburekas liks sausas. Galima čebureko kraštus prispausti dubenėliu ir peiliu apipjauti pagal dubenėlio kraštą. Dar vienas būdas – čebureko kraštus apspauskite šakutės dantukais – ir gražu, ir užtikrintai susiklijuos kraštas.

Į gilią keptuvę (arba plokščią puodą) įpilkite 2-3 cm aliejaus, aliejų įkaitinkite, ugnį sumažinkite. Čeburekus kepkite po du (jei telpa – daugiau, svarbu, kad čeburekai laisvai plaukiotų) iš abiejų pusių po keletą minučių iki auksinės spalvos. Keptuvės neuždenkite. Galite kepti ir mažesniame aliejaus kiekyje, tik tuomet čeburekai bus ne tokie gražūs. Iškepęs čeburekas bus maždaug delno dydžio. Valgykite karštus, tik ką iškeptus, tuomet čeburekai traškiausi. Kitas šviežio čebureko privalumas - nepakartojamo skonio mėsos nuoviras, kuris, čeburekui auštant, susigeria į tešlą.

2 receptas

Reikalingi produktai:
0,7 miltų 0,50gr margarino,0,5l.kefyro,sodos,faršo,svogūniukas.

sumaišome kefyrą ,sodą,margariną,miltus.Išsikočiojame ir įdarome su sutaisytu su prieskoniais,svogūnu,druskyte, lašeliu vandens-faršu. Verdame aliejuje.Labai trapi tešla gaunasi būtent su kefyru.

Nuotrauka
  • 0

#2
Brownas

Brownas

    Forumo dvasia

  • Moderatoriai
  • 1.457 Pranešimai:
3 Receptas - vienas iš geriausių čeburėkų receptų.

Ingredientai:


* Kefyras Kefyras, 0.5 litro
* Kvietiniai miltai Kvietiniai miltai, 400 gramų
* Druska Druska, pagal skonį

Gaminimas:
Įdarui:
Faršas 250 g
1 svogūnas
Prieskoniai
Aliejus kepimui

Kefyrą sumaišome su miltais ir įdedame žiupsnelį druskos. Tešla turi būti minkšta. Įdarui: į faršą įdedame supjaustytą svogūną ir prieskonius. Iškočioti labai plonus paplotėlius, į juos sudėti įdarą, sulipdyti. Dydis priklauso nuo jūsų pačių. Kepti įkaitintame aliejuje kol pagels (apie 3-5 min iš kiekvienos pusės).
  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0