Kūryba mūsų gyvenime
Sukūrė
justė
, Bir 09 2009 16:30
Temoje atsakymų: 65
Parašyta 09 birželio 2009 - 21:27

Pamenu kartą dariau testuką, kur duodamas teiginys ir daug paveiksliukų ir turi išsirinkt, kuris tau atrodo teisingas. Klausimas buvo: Art is... ir begalė paveiksliukų. Aš kaip patį didžiausią meną išrinkau sraigės kiautą, jis simbolizavo it visą gamtą mano akimis. Kas per tobulybė yra tie kiautai, it matematinėm formulėm apskaičiuoti linijų vingiai, arba paprasti gamtos reiškiniai: snaigė (tobula heksagono forma), žaibas, vandens mūša, ugnis, gamtos peizažai... Man aplinka yra menas.
Nors žaviuosi ir daile, meniniais filmais, aktoryste, fotografija,šokiu, ką bekalbėti apie literatūrą ir t.t. Tačiau manau, kad visų šių meno rūšių pagrindas iš dalies buvo gamta. Gamtos ciklai duoda įkvėpimą. Gamtos išvaizda žavi menininkus. Gamta neatsiejama meno dalis.
Tad... Kūryba, menas yra aplink, tik reikia nepamiršt "pakelt akis nuo bliūdo".
Nors žaviuosi ir daile, meniniais filmais, aktoryste, fotografija,šokiu, ką bekalbėti apie literatūrą ir t.t. Tačiau manau, kad visų šių meno rūšių pagrindas iš dalies buvo gamta. Gamtos ciklai duoda įkvėpimą. Gamtos išvaizda žavi menininkus. Gamta neatsiejama meno dalis.
Tad... Kūryba, menas yra aplink, tik reikia nepamiršt "pakelt akis nuo bliūdo".
Parašyta 09 birželio 2009 - 22:56

O menas nėra kūryba?
Juolab, kad čia viskas "Meno" skiltyje. Menas ir yra kūryba...
Na, labai atsiprašau, jei atsakiau ne į temą...
Menas yra ne tik kūryba, o kūryba ne tik menas

Kūryba gali būt pvz ir pats procesas...
Na, nežinau, jei rašai eiles - kas tai yra tau? Būdas atsipalaiduoti? ar susikaupti ir t.t.
Nereikia iškart susierzinti

Klausimas yra pakankamai dviprasmiškas, ir visi turi teisę jį "šifruoti" savaip

Free thinkers are dangerous.
Parašyta 10 birželio 2009 - 10:06

Na, aš nesusierzinau, tiesiog pasijutau nemaloniai. Gal man tą postą pašalint ar ką.
Suprantama, kad kūryba ne visada yra menas. Tačiau iš antro autorės klausimo interpretavau, kad klausiama būtent apie meninę kūrybą.
Bala nematė.
O kodėl?

Aš gi tik pasakiau, kad kitaip supratau...Tai nereiškia, kad mano tiesa, o kiti neteisūs.
Tiesiog supratau (ir iš antro klausimo), kad čia kalba eina apie procesą (pvz yra gi žmonių, kurie laisvalaikiu kuria mažus filmus). Ir jei jau pvz buvo su anglų "Art...", tai tikrai kitaip supratau.
Art - menas
Creation (viena iš galimybių) - kūryba
*Čia aš aiškinu savo supratimą, o ne sakau, kad kiti suklydo

Free thinkers are dangerous.
Parašyta 02 rugpjūčio 2009 - 16:08

menas.
man menas tai tiltas į platesnius vandenis.
tiltas į fantazija ir laisvę,
į laisvę kurią aš išreiškiu popieriaus lape.
meno neįmanoma paaiškinti ;]
lankau meno mokykla penktus metus,
ir dar iki šiol negalėčiau pasakyti kas tai.
man tai mano fantazija.
juoda balta.
graffiti,
anime stilius.
grafika.
tapyba..
visko po truputi.
nešu meną ;Dp
man menas tai tiltas į platesnius vandenis.
tiltas į fantazija ir laisvę,
į laisvę kurią aš išreiškiu popieriaus lape.
meno neįmanoma paaiškinti ;]
lankau meno mokykla penktus metus,
ir dar iki šiol negalėčiau pasakyti kas tai.
man tai mano fantazija.
juoda balta.
graffiti,
anime stilius.
grafika.
tapyba..
visko po truputi.
nešu meną ;Dp
Parašyta 31 kovo 2010 - 15:42

O aš save mene išbandau visur: prijaučiu tapybai, piešimui, muzikai ( teko but pianistu vaikystej), fotografijai, litetarutai, netgi skulptura ( nulipdžiau puoduka toki visai nieko, bet jis sudužo greitai), netgi drožiau iš medžio ( bet labai jau nevykusiai). Taigi dabar apsieinu tik su tapyba, piesimu ir literatura.
Parašyta 01 balandžio 2010 - 18:19

Paauglystėj teko save išbandyt įvairiose meno srityse, nors kai kuriuos užsiėmimus vargu ar galima menu laikyt
Mokiausi dailės mokykloj, bet nebaigiau, iš vienintelio piešimo gavau 6,o iš kitų dalykų 10.Tai tas šešetas sužlugdė mano norą pabaigt iki galo ;( 10 metų pramoginius šokius šokau,truputį chore dainavau (mokyklos ir bažnyčios) teko ir modelio duonos paragaut. Bandžiau ir vaidint, ir režisuot, ir skaitovų konkursuose dalyvaut. Visko po truputį...

Parašyta 05 balandžio 2010 - 18:51

Teodoras kuklumu niekad nesiskundė
Jis pats geriausias, protingiausias, daugiausiai knygų turi ir t.t.
(nepyk)
O aš tai baigiau muzikos mokyklą, lankiau šokius, lankiau dramos būrelį, bet jame nieko nevaidinom, net nerepetavom
Užsiimu įvairiais rankdarbiais dabar, vaikystėj mėgau siuvinėti kryželiu, bandžiau piešti, tapau ant šilko ir pan.

O aš tai baigiau muzikos mokyklą, lankiau šokius, lankiau dramos būrelį, bet jame nieko nevaidinom, net nerepetavom

"Neskaitykite gerų knygų - skaitykite geriausias" V. Hugo
Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0