Reikės:
500g suši ryžių (500ml)
550ml vandens (10% daugiau nei ryžių)
žiūpsnelis druskos
80ml ryžių acto
40ml cukraus
Galima dėti:
avokado
agurko
lašišos
krabų mėsos / krabų lazdelių
pakepintų sezamo sėklų
Bus gauti 8 ritinėliai iš šio kiekio
Paruošimas:
Pirmiausia gerai ryžius nuplaunat dideliu kiekiu vandens. Praskalaujat bent 4 kartus. Nusunkus perkeliat į puodą kuriame virsit ir užpilat 550ml vandens. 30-40 minučių paliekat mirkti.
Tuo tarpu šiek tiek kaitinant ištirpinu druską ir cukrų ryžių acte. Nereikia užvirinti, kaitinu tol kol viskas ištirpsta. Palieku atvėsti iki kambario temperatūros.
Ryžius uždengiat dangčiu, užvirinat ant stiprios ugnies ir paliekat virti ant labai silpnos ugnies 12 minučių. Reikia stengtis nekilnoti dangčio ir nesugalvokite maišyti ryžių. Išjungus ugnį dar paliekat 15 minučių.
Tuomet ryžius išberiat į negilų platų indą, kuris iš tiesų turėtų būti medinis, bet puikiai čia tarnauja stiklinis. Užpilat paruoštą ryžių actą ir medine lopetėle kapojančiais judesiais sumaišot. Tuo pat metu su vėduokle vėdinat. Nėra lengva procedūra, bet verta. Taip reikia daryti iki kol ryžiai atvėsta. Ryžius gauname ne gličius, tačiau pakankamai lipnius suši ritinukams.
Suši vyniojimui pasiruošiam medinį kilimėlį jį apviniodami maistine plėvele, kad kilimėlis tarnautų ilgam.
Mažytis patarimas: jei gerai įsižiūrėsite, pamatysite, kad plėvelę apvynioja kelis kartus ir kilimėliui iš šono. Jei apvyniojam kita kryptimi, tai kilimėlis susibanguoja viduje ir tai labai nepatogu.
Pasiruošiam agukurką, avokadą, lašišą, krabų lazdeles.
Ryžius išklojam šlapiomis rankomis. Nereikia bijoti, kad ant ryžių pateks nemažai papildomo vandens. Kaip matote, viršuje ir apačioje šiek tiek paliekam nori be ryžių.
Na, o vyniojimui "įdarą" varijuokite pagal savo skonį.
Susukę gerai paspauskite ritinėlį.
Iš vieno ritinėlio supjausčius turėtume gauti 8 maki.
Pjaustant ritinėlius labai dažnai peilį nuplaukite vandeniu ir jo nesausinkite.
Skanaus!
http://www.cherylfor...63193970b-800wi
Šaltinis: http://vitossandeliukas.blogspot.com
Sushi receptas
Sukūrė
Brownas
, Lap 08 2009 16:10
Temoje atsakymų: 3
#2
Parašyta 09 lapkričio 2009 - 21:27
Dieve, kiek vargo daryti tuos sušius pirmą kartą.
"Man nerūpi ar tu juodaodis, baltaodis, heteroseksualas, biseksualas, gėjus, lesbietė, lieknas, storas, aukštas, žemas, turtingas ar vargšas, jei tu būsi malonus man, aš būsiu malonus tau. Šitaip paprastai."
- Eminemas -
- Eminemas -
Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0