Kaip tik šiai temai internete paeiškojau knygas, apie kiekvieną knygą galima paskaityti ir plačiau, o gal ir pasiėmus iš bibliotekos ir patiems pasiskaityti, tikiuosi, kad šis sąrašas padės kiekvienam skaitytojui, kuris domisi filosofija.
http://super.lt/inde...ategory_id=1018

Filosofinių knygų sąrašas
Sukūrė
knygugrauzike
, Grd 21 2009 16:02
Temoje atsakymų: 42
Parašyta 22 gruodžio 2009 - 08:21

Aš tokia višta būnu bibliotekoje,kad niekada nerandu jų.. ;[
"Man nerūpi ar tu juodaodis, baltaodis, heteroseksualas, biseksualas, gėjus, lesbietė, lieknas, storas, aukštas, žemas, turtingas ar vargšas, jei tu būsi malonus man, aš būsiu malonus tau. Šitaip paprastai."
- Eminemas -
- Eminemas -
Parašyta 25 gruodžio 2009 - 15:52

Aš manau, kad imant veikalus reikia bent susipažinti su ta filosofija apskritai. Suprasti kas tai, sužinoti pagrindines idėjas, prieštaras. Tam yra stebuklingai naudinga knyga Luc Ferry "Išmokti gyventi" , vadina ją filosofijos traktatu jaunosioms kartoms. Kadangi žinios apie filosofiją ir jos eigą laipsniškai ir suprantamai išdėstyta. Tad patarčiau būtent pradėti nuo šios knygos.
Ne tik apie pačią filosofiją iš jos pasisemt žinių galima, bet ir vaizdžių pavyzdžių, gražių minčių, kurias tikrai bus galima panaudoti rašiniuose. Na, svarbiausia tai, kad knyga labai praturtina mąstymą.

Parašyta 14 sausio 2010 - 11:04

Mylintieji apglėbia tai, kas yra tarp jų, o ne viens kitą.
Kahlilas Gibranas
Kahlilas Gibranas
Parašyta 14 sausio 2010 - 11:05

dar šiame linkomanijos pack'e yra nemažai knygų. ir ne vien filosofijos.
http://www.linkomani... ... kalba_pack
http://www.linkomani... ... kalba_pack
Mylintieji apglėbia tai, kas yra tarp jų, o ne viens kitą.
Kahlilas Gibranas
Kahlilas Gibranas
Parašyta 14 rugpjūčio 2010 - 22:16

Pradedantiems domėtis filosofija rekomenduotina yra ,,Sofijos pasaulis" knyga, bet asmeniškai galėčiau parekomenduoti Lucilijus Anėjus Seneka ,,Laiškai Lucilijui", bet žinoma, reikia po truputį tokio žanro knygas "virškinti" (bent jau man).
Įsibėgėjus galima paskaitinėti ką nors ir lietuviško, pvz. Antano Maceinos
Įsibėgėjus galima paskaitinėti ką nors ir lietuviško, pvz. Antano Maceinos

Parašyta 15 rugpjūčio 2010 - 12:48

Mokyklinio lygio nereikia.Nesupratai, tamsta klausimo, juk atrodo parašiau filosofiniu požiūriu, tai prie ko čia laikmetis, struktūra, kompozicija.
Pačiam, regis, teks ir atsakyti į šį klausimą.Skiriasi tik nagrinėjamomis temomis(ir tai tik iš dalies).Nebūtina filosofinių knygų suvesti į filosofinius veikalus ar vien tik traktatus.Kas skaitė, žino, kad Camus romanai kupini filosofinio egzistencializmo.Dostojevskis nagrinėja nuolatinę gėrio ir blogio kovą, ar tai nėra filosofija? Skirtumas tik tas, kad romanuose veikia veikėjai, per juos netiesiogiai atsiskleidžia filosofija,o filosofiniuose veikaluose kalbama tiesiogiai, betarpiškai.
Pačiam, regis, teks ir atsakyti į šį klausimą.Skiriasi tik nagrinėjamomis temomis(ir tai tik iš dalies).Nebūtina filosofinių knygų suvesti į filosofinius veikalus ar vien tik traktatus.Kas skaitė, žino, kad Camus romanai kupini filosofinio egzistencializmo.Dostojevskis nagrinėja nuolatinę gėrio ir blogio kovą, ar tai nėra filosofija? Skirtumas tik tas, kad romanuose veikia veikėjai, per juos netiesiogiai atsiskleidžia filosofija,o filosofiniuose veikaluose kalbama tiesiogiai, betarpiškai.
Stavroginas jeigu tiki, kad netiki, tai netiki, kad tiki.O jeigu netiki, kad netiki, tai jis netiki.
Parašyta 15 rugpjūčio 2010 - 13:08

Nu va, sakai mokyklinio lygio nereikia, bet pats (?) prarašei "mokykliškai", nors žinoma, juk yra sakoma: kam paprastai, jeigu galima sudėtingai. : D
Temomis nesiskiria visiškai, nes egzsistencializmas nagrinėjimas bemaž daugumoje pagrindinių stoicizmo postualų išaiškinimų, žinoma, tai nėra tiesioginė idėja, tačiau viskas galiausiai suplaukia į vieną. Manau, nebūtina išsiplėsti apie stojikų idėją - vidinio pasaulio tobulinimąsi .. (nes tokiu atveju manau ir tai "į temą").
Nederėtų mesti ir visko į vieną krūvą. Filosofiniai romanai išliks romanais, kad kiek juose tos filosofijos bebūtų, o filosofiniai veikalai (kaip pats paminėjai - traktatai) išliks ar tai tiesioginiais filosofiniais pamąstymais, ar laiškų forma ar dar kokiu nors TIESIOGIAI išreikštu požiūriu.
,,Mokyklinio lygio nereikia"
Paneigei pats savo žodžius, nes pasakei tą pačią mintį, tik kitais žodžiais:)
Temomis nesiskiria visiškai, nes egzsistencializmas nagrinėjimas bemaž daugumoje pagrindinių stoicizmo postualų išaiškinimų, žinoma, tai nėra tiesioginė idėja, tačiau viskas galiausiai suplaukia į vieną. Manau, nebūtina išsiplėsti apie stojikų idėją - vidinio pasaulio tobulinimąsi .. (nes tokiu atveju manau ir tai "į temą").
Nederėtų mesti ir visko į vieną krūvą. Filosofiniai romanai išliks romanais, kad kiek juose tos filosofijos bebūtų, o filosofiniai veikalai (kaip pats paminėjai - traktatai) išliks ar tai tiesioginiais filosofiniais pamąstymais, ar laiškų forma ar dar kokiu nors TIESIOGIAI išreikštu požiūriu.
Skirtumas tik tas, kad romanuose veikia veikėjai, per juos netiesiogiai atsiskleidžia filosofija,o filosofiniuose veikaluose kalbama tiesiogiai, betarpiškai.
,,Mokyklinio lygio nereikia"
Paneigei pats savo žodžius, nes pasakei tą pačią mintį, tik kitais žodžiais:)
Parašyta 15 rugpjūčio 2010 - 13:55

Kokią mintį paneigiau?
Gal tave įžeidė mokyklinis lygis, tai, matyt, nesupratai, ką turėjau galvoje tai sakydamas: tiesiog ironija(Gal dar paklausk kuo skiriasi pirminiai šaltiniai nuo antrinių?
(jei supranti, ką noriu pasakyti)
) buvo ne vietoje ir ne laiku.

Gal tave įžeidė mokyklinis lygis, tai, matyt, nesupratai, ką turėjau galvoje tai sakydamas: tiesiog ironija(Gal dar paklausk kuo skiriasi pirminiai šaltiniai nuo antrinių?

) buvo ne vietoje ir ne laiku.
Stavroginas jeigu tiki, kad netiki, tai netiki, kad tiki.O jeigu netiki, kad netiki, tai jis netiki.
Parašyta 15 rugpjūčio 2010 - 14:09

Mintį, kad lyg ir čia mokyklinis lygis,- nors pats akivaizdžiai tokią pat idėją perteikei kitais žodžiais:)
Manęs tikrai nieks neįžeidė, tiesiog aš čia mėginu diskutuoti, gali nesibaiminti:D
Beje, ką pasakiau, viskas buvo ir vietoje ir laiku, neginčytinai : ))
Manęs tikrai nieks neįžeidė, tiesiog aš čia mėginu diskutuoti, gali nesibaiminti:D
Beje, ką pasakiau, viskas buvo ir vietoje ir laiku, neginčytinai : ))
Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0