Aš sutinku, kad ši literatūra nėra vertinga.Nei vienas Coelho kūrinys nėra didelis šedevras.Anksčiau labai puldavau žmones, kurie girdavo ,,Alchemiką", nes tai pops'as, bandomas įvilkti į filosofinius rūbus.Aš ,,Alchemiko" nesugebėjau baigti, man per daug saldu...

2010 balandis
Sukūrė
justė
, Kov 13 2010 19:06
Temoje atsakymų: 30
Parašyta 20 kovo 2010 - 16:51

vakar bedarant namų darbus prisiminiau, kad knyga ,,jūra jūra..'' man baisiai girdėta.panagrinėjau lentyną,pasirodo turiu ją.
Na va, kaip gerai, nereikės nei pirkti, nei bibliotekoj ieškoti. O dar ir sužinai, kokias knygas lentynoj turi

"Neskaitykite gerų knygų - skaitykite geriausias" V. Hugo
Parašyta 26 kovo 2010 - 17:22

NURIS GIUTEKINAS
"Čiauškutė"
Anotacija:
Jo veikėja – kilmingos Stambulo šeimos atstovė Feridė, pravarde Čalykušu, arba Čiauškutė, dėl nelaimingos meilės pabėga iš namų ir mokytojaudama atokiuose Turkijos azijinės dalies – Anatolijos – kaimuose ir miesteliuose patiria įvairiausių nuotykių. Feridės idealizmas, tyrumas, prancūzų pensione gerai išauklėtos mergaitės manieros, iš pradžių jai labai trukdo, bet ilgainiui pelno aplinkinių pagarbą, kuri jai teikia pasitikėjimo savimi. Romanas užima išskirtinę vietą turkų literatūroje ne tik dėl spalvingų charakterių ir skaitytojų pamiltos herojės, bet ir dėl to, kad parodo XX a. pradžios Turkijos visuomenės europėjimo procesus ir yra naujosios turkų literatūros pavyzdys.
"Čiauškutė"
Anotacija:
Jo veikėja – kilmingos Stambulo šeimos atstovė Feridė, pravarde Čalykušu, arba Čiauškutė, dėl nelaimingos meilės pabėga iš namų ir mokytojaudama atokiuose Turkijos azijinės dalies – Anatolijos – kaimuose ir miesteliuose patiria įvairiausių nuotykių. Feridės idealizmas, tyrumas, prancūzų pensione gerai išauklėtos mergaitės manieros, iš pradžių jai labai trukdo, bet ilgainiui pelno aplinkinių pagarbą, kuri jai teikia pasitikėjimo savimi. Romanas užima išskirtinę vietą turkų literatūroje ne tik dėl spalvingų charakterių ir skaitytojų pamiltos herojės, bet ir dėl to, kad parodo XX a. pradžios Turkijos visuomenės europėjimo procesus ir yra naujosios turkų literatūros pavyzdys.
Knyga - tai visas mano pasaulis.
Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0