Peršokti prie turinio

Nuotrauka

Varškės pyragai


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 5

#1
katastrofa

katastrofa

    Skaitytojas (a)

  • Nariai
  • 180 Pranešimai:
Įdomu, pasidalinkit savo receptais. :) Koks skaniausias?
  • 0
Gyvenimas - tai žaidimas. Tik be taisyklių.

#2
Brownas

Brownas

    Forumo dvasia

  • Moderatoriai
  • 1.457 Pranešimai:
Trumpai

Galima pirštus apsilaižyti, vienas skaniausių kada nors bandytų varškės pyragų

Jums reikės
2 vnt kiaušinių
1 ind. kondensuoto pieno (su cukrumi)
250 gr. cukraus
0.5 gabalėliai graikiškų arba lazdyno arba migdolų riešutų
3 šaukštai grietinė arba jogurtas
50 gr. kakavos
250 gr. miltų
200 gr. sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
400 gr. varškės (pertrintos)

Paruošimas
Orkaitę įkaitiname iki 180ºC. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršausužberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dėdam į orkaitę ir kepam dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyras bent tris kartus skanesnis :D

Skanaus!

Nuotrauka
  • 0

#3
katastrofa

katastrofa

    Skaitytojas (a)

  • Nariai
  • 180 Pranešimai:
Dekui, pameginsiu gal po švenčių :D labai skaniai atrodo ;D
  • 0
Gyvenimas - tai žaidimas. Tik be taisyklių.

#4
devilrun

devilrun

    Intelektualas (ė)

  • Nariai
  • 817 Pranešimai:
  • Miestas:Vilnius
kaip tik siandien kepiau rytdienai :}

pagrindui:
400 g miltu;
200 g sviesto;
100 g cukraus;
2 dideliu kiausiniu tryniai;
2 saukstai grietines;
4 saukstai kakavos;
druskos.

idarui:
skardine konservuotu persiku puseliu;
puse kilo varskes - patarciau sausa maiseliuose;
100 g cukraus;
3 tryniai;
100 ml grietines;
jei norisi - vanilinio cukraus ar esencijos.

ruosiam pagrinda - sumaisyti miltus, cukru, druska, kakava.
itarkuot susalusi sviesta, suminkyt su tuo, ka pries tai maisem.
sudeti grietine su tryniais, isminkyti, ideti i saldytuva [nebutina].

idaras: viska, isskyrus persikus, gerai ismaisyti.

iskloti apvalia skarda dviem trecdaliais teslos [nepamirskite krastu aplipdyti!!!], ipilti idaro, sudeti persikus, uzpilti likusiu idaru; ant virsaus uztarkuoti likusia tesla.

kepti 180 laipsniu temperaturoj apie valanda. Geriausia palaikyti per nakti saltai.

guli saldytuve sis geris, neteko dar tokio kepti - ryt isaiskes, kas ir kaip :} kazkur turiu ~*legendini*~ cheesecake recepta, bet biski nebuklej db, veliau surasiu.
  • 0

#5
katastrofa

katastrofa

    Skaitytojas (a)

  • Nariai
  • 180 Pranešimai:
Būtų labai gerai, kad surastum (wasntme)
  • 0
Gyvenimas - tai žaidimas. Tik be taisyklių.

#6
devilrun

devilrun

    Intelektualas (ė)

  • Nariai
  • 817 Pranešimai:
  • Miestas:Vilnius
kadangi Brownas isprotejo su tais receptais, uzsukau cia ir pamaciau, kad prisizadejau recepta ir pamirsau! Taigi:

~*varskes pyragas*~

pagrindas:
- 100 g sviesto;
- iki 100 g cukraus [100 g man jau buna per daug];
- 1 kiausinis;
- 200 g miltu.
- 1 saukstelis kepimo milteliu.

idaras:
- 800 g liesos varskes;
- 2 kiausiniai;
- 150 g cukraus [velgi reik ragaut ir ziuret, ar ne per saldu];
- 3-4 saukstai aliejaus;
- 2 pakeliai vanilinio pudingo [is bedos tinka ir krakmolas ar manai, reikia paprasciausiai suristi sita idara];
- puse litro pieno [originaliam recepte tiek; kai gaminu, del viso pikto pilu maziau].

darom pagrinda. Minksta sviesta sumaisyt su cukrum, kiausiniu, miltais ir kepimo milteliais, padet saltai [kad tesla butu kietoka, bet ne ledo gabalas - kad butu galima islipdyti forma].

gaminam idara. Kiausinius istrinti su cukrumi ir aliejumi, sudet varske ir gerai ismaisyti. Kitame inde su pienu sumaisyt pudingo miltelius ir abi mases gerai sumaisyti [mase turetu buti siek tiek tirstesne uz kefyra].

islipdyti forma pagrindo tesla. Supilt idara ir ideti i 180 laipsniu temperaturos orkaite, kepti apie valanda [o is tikruju vis ateit ir kokiu pagaliuku pabaksnot]. Skaniausias per nakti palaikytas saldytuve.
  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0