Įdomu, pasidalinkit savo receptais. Koks skaniausias?
Varškės pyragai
Sukūrė
katastrofa
, Kov 31 2010 12:08
Temoje atsakymų: 5
#2
Parašyta 31 kovo 2010 - 17:20
Trumpai
Galima pirštus apsilaižyti, vienas skaniausių kada nors bandytų varškės pyragų
Jums reikės
2 vnt kiaušinių
1 ind. kondensuoto pieno (su cukrumi)
250 gr. cukraus
0.5 gabalėliai graikiškų arba lazdyno arba migdolų riešutų
3 šaukštai grietinė arba jogurtas
50 gr. kakavos
250 gr. miltų
200 gr. sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
400 gr. varškės (pertrintos)
Paruošimas
Orkaitę įkaitiname iki 180ºC. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršausužberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dėdam į orkaitę ir kepam dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyras bent tris kartus skanesnis
Skanaus!
Galima pirštus apsilaižyti, vienas skaniausių kada nors bandytų varškės pyragų
Jums reikės
2 vnt kiaušinių
1 ind. kondensuoto pieno (su cukrumi)
250 gr. cukraus
0.5 gabalėliai graikiškų arba lazdyno arba migdolų riešutų
3 šaukštai grietinė arba jogurtas
50 gr. kakavos
250 gr. miltų
200 gr. sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
400 gr. varškės (pertrintos)
Paruošimas
Orkaitę įkaitiname iki 180ºC. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršausužberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dėdam į orkaitę ir kepam dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyras bent tris kartus skanesnis
Skanaus!
#4
Parašyta 03 balandžio 2010 - 21:59
kaip tik siandien kepiau rytdienai :}
pagrindui:
400 g miltu;
200 g sviesto;
100 g cukraus;
2 dideliu kiausiniu tryniai;
2 saukstai grietines;
4 saukstai kakavos;
druskos.
idarui:
skardine konservuotu persiku puseliu;
puse kilo varskes - patarciau sausa maiseliuose;
100 g cukraus;
3 tryniai;
100 ml grietines;
jei norisi - vanilinio cukraus ar esencijos.
ruosiam pagrinda - sumaisyti miltus, cukru, druska, kakava.
itarkuot susalusi sviesta, suminkyt su tuo, ka pries tai maisem.
sudeti grietine su tryniais, isminkyti, ideti i saldytuva [nebutina].
idaras: viska, isskyrus persikus, gerai ismaisyti.
iskloti apvalia skarda dviem trecdaliais teslos [nepamirskite krastu aplipdyti!!!], ipilti idaro, sudeti persikus, uzpilti likusiu idaru; ant virsaus uztarkuoti likusia tesla.
kepti 180 laipsniu temperaturoj apie valanda. Geriausia palaikyti per nakti saltai.
guli saldytuve sis geris, neteko dar tokio kepti - ryt isaiskes, kas ir kaip :} kazkur turiu ~*legendini*~ cheesecake recepta, bet biski nebuklej db, veliau surasiu.
pagrindui:
400 g miltu;
200 g sviesto;
100 g cukraus;
2 dideliu kiausiniu tryniai;
2 saukstai grietines;
4 saukstai kakavos;
druskos.
idarui:
skardine konservuotu persiku puseliu;
puse kilo varskes - patarciau sausa maiseliuose;
100 g cukraus;
3 tryniai;
100 ml grietines;
jei norisi - vanilinio cukraus ar esencijos.
ruosiam pagrinda - sumaisyti miltus, cukru, druska, kakava.
itarkuot susalusi sviesta, suminkyt su tuo, ka pries tai maisem.
sudeti grietine su tryniais, isminkyti, ideti i saldytuva [nebutina].
idaras: viska, isskyrus persikus, gerai ismaisyti.
iskloti apvalia skarda dviem trecdaliais teslos [nepamirskite krastu aplipdyti!!!], ipilti idaro, sudeti persikus, uzpilti likusiu idaru; ant virsaus uztarkuoti likusia tesla.
kepti 180 laipsniu temperaturoj apie valanda. Geriausia palaikyti per nakti saltai.
guli saldytuve sis geris, neteko dar tokio kepti - ryt isaiskes, kas ir kaip :} kazkur turiu ~*legendini*~ cheesecake recepta, bet biski nebuklej db, veliau surasiu.
#6
Parašyta 16 gegužės 2010 - 00:09
kadangi Brownas isprotejo su tais receptais, uzsukau cia ir pamaciau, kad prisizadejau recepta ir pamirsau! Taigi:
~*varskes pyragas*~
pagrindas:
- 100 g sviesto;
- iki 100 g cukraus [100 g man jau buna per daug];
- 1 kiausinis;
- 200 g miltu.
- 1 saukstelis kepimo milteliu.
idaras:
- 800 g liesos varskes;
- 2 kiausiniai;
- 150 g cukraus [velgi reik ragaut ir ziuret, ar ne per saldu];
- 3-4 saukstai aliejaus;
- 2 pakeliai vanilinio pudingo [is bedos tinka ir krakmolas ar manai, reikia paprasciausiai suristi sita idara];
- puse litro pieno [originaliam recepte tiek; kai gaminu, del viso pikto pilu maziau].
darom pagrinda. Minksta sviesta sumaisyt su cukrum, kiausiniu, miltais ir kepimo milteliais, padet saltai [kad tesla butu kietoka, bet ne ledo gabalas - kad butu galima islipdyti forma].
gaminam idara. Kiausinius istrinti su cukrumi ir aliejumi, sudet varske ir gerai ismaisyti. Kitame inde su pienu sumaisyt pudingo miltelius ir abi mases gerai sumaisyti [mase turetu buti siek tiek tirstesne uz kefyra].
islipdyti forma pagrindo tesla. Supilt idara ir ideti i 180 laipsniu temperaturos orkaite, kepti apie valanda [o is tikruju vis ateit ir kokiu pagaliuku pabaksnot]. Skaniausias per nakti palaikytas saldytuve.
~*varskes pyragas*~
pagrindas:
- 100 g sviesto;
- iki 100 g cukraus [100 g man jau buna per daug];
- 1 kiausinis;
- 200 g miltu.
- 1 saukstelis kepimo milteliu.
idaras:
- 800 g liesos varskes;
- 2 kiausiniai;
- 150 g cukraus [velgi reik ragaut ir ziuret, ar ne per saldu];
- 3-4 saukstai aliejaus;
- 2 pakeliai vanilinio pudingo [is bedos tinka ir krakmolas ar manai, reikia paprasciausiai suristi sita idara];
- puse litro pieno [originaliam recepte tiek; kai gaminu, del viso pikto pilu maziau].
darom pagrinda. Minksta sviesta sumaisyt su cukrum, kiausiniu, miltais ir kepimo milteliais, padet saltai [kad tesla butu kietoka, bet ne ledo gabalas - kad butu galima islipdyti forma].
gaminam idara. Kiausinius istrinti su cukrumi ir aliejumi, sudet varske ir gerai ismaisyti. Kitame inde su pienu sumaisyt pudingo miltelius ir abi mases gerai sumaisyti [mase turetu buti siek tiek tirstesne uz kefyra].
islipdyti forma pagrindo tesla. Supilt idara ir ideti i 180 laipsniu temperaturos orkaite, kepti apie valanda [o is tikruju vis ateit ir kokiu pagaliuku pabaksnot]. Skaniausias per nakti palaikytas saldytuve.
Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0