Gardus ir drėgnas kavos pyragas, kurį galite patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Reikės:
1 stiklinė kambario temp. sviesto,
2 stiklinės cukraus,
2 dideli kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių,
½ šaukštelio druskos,
1 stiklinė grietinės,
½ šaukštelio vanilės ekstrakto,
1 stiklinė pasmulkintų pekano riešutų,
2 šaukštai cukraus,
1 šaukštelis cinamono,
½ stiklinės mažų šokolado gabalėlių,
¼ stiklinės sviesto, supjaustyto kubeliais.
Paruošimas
Mažame dubenėlyje sumaišykite pekano riešutus, cukrų ir cinamoną.
Kitame dubenėlyje ištirpinkite šokolado gabalėlius ir ¼ stiklinės sviesto.
Dideliame dubenyje išsukite sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite. Sudėkite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus miltus. Tada įmaišykite su vanile sumaišytą grietinę.
Riebalais pateptą kepimo formą pabarstykite 2 šaukštais riešutų mišinio. Sudėkite pusę tešlos, pabarstykite puse riešutų mišinio. Sudėkite pusę šokolado masės. Tada supilkite likusią tešlą ir pabarstykite likusiais riešutais.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 60-70 min. Ištraukę iš orkaitės leiskite 10 min atvėsti. Prieš patiekdami pašildykite likusį šokolado padažą ir juo pašlakstykite pyragą.
Kavos pyragas
Sukūrė
Brownas
, Geg 15 2010 18:26
Temoje atsakymų: 3
Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0