Jūs esate? - Pasaulėžiūra
Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 09:34

Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 10:07

Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 10:17

Bažnyčia, kaip bendruomenė, jau yra kas kita.
Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 10:23

Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 10:36

Apie kunigus Austrijoje neramumus:) keliančius dar neteko girdėt, bet šiaip pastebėjau, kad spaudimas bažnyčiai pastaruoju metu auga.
Keista, kad protestantus paminėjai, nes ne vieną kartą mąsčiau, kad gal reikėtų pas juos apsilankyti. Mąstau apie tai kiekvieną kartą, kai sugalvoju, kad netikėti žmogus negali.
Dar apie tuos ritualus - ta visa tvarka, kaip turi elgtis bažnyčioje apeigų metu - stok, klaupk, sėsk, klaupk... Kažkaip atrodo, kad ugdo davatkas, kurios atlieka tai tobulai, bet tuščiai.
Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 10:41

Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 10:44

Jeigu įdomu paskaitykite straipsnį:
http://www.lrytas.lt...10436 ... ų.htm
Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 10:55

Erzina ir bažnyčios išvedžiojimai ir iš jų sekančios nuostatos kai kuriais klausimais. Juolab, kad remiantis šv. Raštu, abejoju, ar būtų sukurtos tokios pozicijos. Sveiko proto kartais reikia atsisakyti, norint būti "doru krikščioniu". Iš tos nemeilės bažnyčios institucijai kyla ir abejonės pačiu tikėjimu.
O straipsnį tuojau... įdomu

Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 11:22

Aš asmeniškai mėgstu skaityti blog'us, nes juose būna daug gyvų ir naudingų minčių, o ką kalba kunigai arba fanatiški tikintieji, tai baisu klausytis...
Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 12:38

Blog'ų šitų neteko skaityt, taip kad čia ir nuomonės negaliu pareikšt

Iš tikro, tai neteko niekad taip plačiai tikėjimo klausimu domėtis, na, blog'us skaityti pvz. Čia jau platu

Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 14:58

Gal, beje, skaitei Lietuvos ryte Laimos Lavastės straipsnį apie vyskupo Sigito Tamkevičiaus juodus darbus? Rekomenduoju paskaityti.Net baisu, kaip kai kuriems teiginiams pritariu (rimtai, mane gąsdina situacija, kai mano mintis už mane geriau pasako kitas žmogus, o man belieka išsižiot ir palinksėt).
Blog'ų šitų neteko skaityt, taip kad čia ir nuomonės negaliu pareikštBet sudominta, skaitysiu.
Iš tikro, tai neteko niekad taip plačiai tikėjimo klausimu domėtis, na, blog'us skaityti pvz. Čia jau platuTik kapsčiausi po uždususias vietines nuomones, apie kurias teisingiau būtų kalbėti vienaskaita.
Yra dar tokia veikėja Ingrida Krikštaponytė, tai jie su Tamkevičium panašiai kalba. Apie austrijos kunigos sako taip: visur atsiras Judų. Atseit, tikras kunigas tas, kuris fanatiškai vykdo Bažnyčios įsakymus. Ta pati blogerė I. Krikštaponytė kažkada sakė: niekad neičiau ten, kur pamokslautų kažkokia boba. Anot jos, tik vyras gali būti pakankamai protingas, jog sugebėtų kitiems pasakyti svarbius reikalus. Ir ką daryti? Verkia mano širdis, kokia plyna vieta yra pasaulis.
Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 15:37

Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 20:10

O jau ta Krikštaponytė... Vaje vaje, negaliu net normaliai perskaityt iki pabaigos jos blog'e publikuotos Lavaste straipsnio kritikos. Bandžiau ką kitą atsidaryt, bet irgi. Gerai, žinosiu, kad tokia yra, bet daugiau ten nosies nekišt stengsiuos

Va dėl tokių nesąmonėlių ir lengviau apie krikščionybę kaip apie filosofiją kalbėt, o ne tikėjimą - tada atkrenta bažnyčia, o kaip filosofinė srovė, ji neblogai suręsta. Kartais tik taip ir įmanoma

Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 20:33

Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 21:00

O šalia buvo šis: http://www.bernardin... ... mbas/67067
Apie tą patį Lavaste straipsnį; iš esmės nuomonė pagrįsta, tik, kad jau teko skaityt R. Grigo "pastabas", tai suraukiau nosį ties ta vieta ir atraukiau tik straipsnio pabaigoj (labiau iš įpročio, nes iš tikro teisus tas Bendžius - Lavaste straipsnis - puolamasis, teisus ir toliau teigdamas, kad Tamkevičius turėjo susirūpinti atsakymu, bent po straipsnio pasirodymo).
Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 21:13

Įdomu tai, kad kažkada norėjau iš kunigo paimti interviu, o jis sako: negaliu sakyti savo nuomonės, pirma turi perskaityti klausimus vyskupas, tada duoti leidimą, tada perskaityti mano atsakymus, tada leisti spausdinti. Žodžiu, cenzūra kaip reikiant.
Bet čia tik Lietuvėlėj taip, siūlau paklausyti kaip kalba Vatikano vienas kunigas:
http://brunonas.eu/w... ... an-fro.mp4
Parašyta 09 rugpjūčio 2011 - 21:32

Lavastės straipsnis agresyvus ir prasilenkiantis su tiesa, bet paskaityti naudingas. Ji puola aklai, tačiau puolimas kryptingas. Man patinka spaudimas bažnyčiai. Dauguma kunigų ir tikinčiųjų sako: tai tuščias puolimas. o mano senas draugas kunigas sako: yra tiesos ir netiesos.
Tikrai, kad naudingas. Man Bendžiaus straipsnis patiko dėl to, kad jis įvertina abi puses. Ir net nesvarbu, kurią palaiko; bet viena nepatiko - jis sako, kad Lavaste straipsnis nenaudingas, o šioj vietoj pritariu tau, t.y. jau pritariau.
Ir dėl anonimiškumo kunigų aš norėjau papykti truputį, bet suprantu, kad nėr čia ko - tikrai susitvarkytų su tais, kurie atskleistų savo tapatybę.
Kunigo klausymą teks atidėt - reikia dėdei amierikuonui laišką parašyt (oh, why I'm the only one who can do this?!)
Bet ryt, būtinai (ar čia tik man atrodo, ar šis forumas man keistą įtaką daro - žodžiai "būtinai" ir "būtent" nuolat galvoj)
Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0