Harry Potter serija
Parašyta 02 rugpjūčio 2011 - 18:39

Tai gal dabar nebūtų kam sunku parašyti kelintais metais buvo išversta pirma dalis? Pagalvočiau kuo mano galvelė tuomet buvo užimta

Parašyta 02 rugpjūčio 2011 - 20:54

Na, man patinka Harry'is. Nežinau kaip išsireikšt.. hm. man tai buvo lyg ir toks atsipalaidavimo būdas. Tiesiog apie nieką nereikėdavo galvoti,seki įvykius, magija, mistika ir visa kita. Smagu

Parašyta 03 rugpjūčio 2011 - 09:35

Visas pirkau, visas skaičiau. Visada ištikimai laukiau, kol išleis lietuvišką vertimą, nes laukt buvo įdomiau, nei gaudyti anglišką versiją.
Ir filmus visus mačiau.
Dar atsimenu, koks baisus šokas ir šurmulys dragų tarpe buvo, kai sužinojom, kad knygos bus septynios (nes mokykla, taigi aštuoni metai)

Šiaip tas faktas, kad augau su knyga šita tai padeda jai atsilaikyt nuo kritikos. Patiko man tai, kad knyga tikrai augo kartu su manim - na veikėjai augo, tai kartu ir temos, ir požiūris jų (ne visada, žinoma), bet šiaip kažkaip tikėjausi, kad ir literatūrine prasme tobulės... Netobulėjo, gal ir nebūtina, tiek tos

Tuo tarpu filmai tobulėjo. Paskutinis jau net paliko šiokį tokį įspūdį šalia to, kad tai ekranizacija, kurios laukiau. Tik nepatiko, kad jį 3D padarė (žiūrėjau vis tiek 2D

Truputį gaila, kad viskas jau baigėsi, iš kitos pusės, tai užaugino ir gana

Prisiminiau vieną didelį |( Nepatiko, kad filme nerodė normalių Dumbldoro laidotuvių, pakėlė lazdeles ir... |( Nu bet ką čia
Parašyta 03 rugpjūčio 2011 - 16:25

Nebuvau ir nesu jo fanas, nesusirgau ta karštlige.
Parašyta 03 rugpjūčio 2011 - 16:26

Filmus taip pat mačiau visus išskyrus vieną (nemačiau tik ketvirtos dalies).
Parašyta 03 rugpjūčio 2011 - 19:06

skaitosi greitai, tiesa, man ir paciai ilgai HP neprovokuodavo nieko gilesnio [pradejau sias skaityti gal desimties], o bet taciau - kazkada emiau mastyt apie tai, kaip sukaltas tas pasaulis, ir stai kilo klausimas - mokiniu skirstymas pirmais metais, ir tas nustatymas, kad Klastunyne iskart visi nieksai. Moralinis determinizmas kitaip. Atsimenat, kai Makgonagal isvare visa Klastunyna paskutinej daly? Bjauroka. Kam tada isvis ta koledza tureti? Kitaip tariant, blogieciai neitin sudetingi [negana to: Nedovanotini kerai. Kraupiausias dalykas, ypac kai naudojami nevidonu, bet stai Hariui nekyla ne dvejones, kai paciam uzpakalis dega, issitraukt lazdele ir kam nors siustelt]. Arba pacios autores taisykliu lauzymas [Laiko Atsuktuvai, anyone? Aisku, gudriai isvenge maisaties, kai penktoj [?] knygoj visus sunaikino]. Puikus dalykai - namu elfu linija, magisko pasaulio politika [pavyzdziui tai, kad geris kovoja pries blogi, o tuo tarpu ziniasklaida is esmes yra marionete]. Vardai ir pavadinimai, kartais gal ir pernelyg akivaizdu [Remus? LUPIN? Seriously??], bet vis tiek - ikveptai ir uzkrecianciai. Etc.
filmai - kitas reikalas, man - per statiski, gaila, kad tiek puikiu vyresniu aktoriu, o neisnaudoti, plius - scenaristai, regis, nelabai mokejo dorotis su medziaga. Man asmeniskai labiausiai patiko trecias; po pirmu dvieju, kur visa magija buvo OOOH ir AAAAH atgaiva buvo pritildytas koloritas ir kad neakcentuotas kiekvienas magiskas dalykelis, kaip ir turetu buti pasaulyje, kur magija tiesiog yra.
ir as amzinai apsimetinesiu, kad Lestreindz nuzude Nevilis. Cia tai butu poetinis teisingumas.
Parašyta 04 rugpjūčio 2011 - 14:21

Parašyta 31 spalio 2011 - 19:32

Nereikia knygos, skirtos vaikams (jaunimui, kaip dabar visi sako, norėdami neįžeisti vaikų ego), vertinti pagal kaži kokius standartus, jei visi masiškai skaito, vadinasi gera.
Parašyta 25 rugpjūčio 2012 - 20:44

Parašyta 30 rugpjūčio 2012 - 11:39

This is my design.
Parašyta 29 lapkričio 2012 - 20:53

Na tai pasikalbėkime dviese
Visą Poterio seriją per 6 dienas?!! Gal turėjai atostogas?
Labai įdomu, kokias logikos spragas pastebėjai? (pati skaičiau su nemažais laiko tarpais ir dar nuo vaikystės, tad nemačiau jokių)
Tiesa, gal geriau būtų persikelti čia:
http://suvokimas.lt/...-potter-serija/
Na, dėl tų atsotogų, tai kol kas nedirbu, o ir mokslai baigti tai turiu aš to laisvo laiko jau porą mėnesiukų

Dėl spragų tai reiktų gerai pagalvoti ir prisiminti, nes skaitydama atkreipiau dėmesį, o va užbaigiau seriją ir kažkaip užsimiršo. Žinoma, jei labai nori atsakymo į savo klausimą galiu praversti knygas ir pažymėti, kur, bent jau man, trūko logikos.

This is my design.
Parašyta 31 sausio 2014 - 13:10

Na, dėl tų atsotogų, tai kol kas nedirbu, o ir mokslai baigti tai turiu aš to laisvo laiko jau porą mėnesiukų
Dėl spragų tai reiktų gerai pagalvoti ir prisiminti, nes skaitydama atkreipiau dėmesį, o va užbaigiau seriją ir kažkaip užsimiršo. Žinoma, jei labai nori atsakymo į savo klausimą galiu praversti knygas ir pažymėti, kur, bent jau man, trūko logikos.
Yra yra tų loginių spragų vietomis. Tokių smulkių gal, vieną kartą skaitydamas ir nepastebėsi, bet aš kadangi vaikystėj skaičiau DAAAAAAUG kartų, tai ir pastebėdavau. Tai vis nelogiškai kažkas pasako ką nors ir panašiai (tarkim, Hermiona 4 daly sako maždaug: nematau, kad kas taip idiotiškai vėpsotų. Ir tada: ji buvo ne visai teisi bla bla bla... Tai gal ji ir NEMATĖ?.. Aišku, čia toks smulkus dalykas, bet tokių yra ir daugiau). Ir, aišku, čia jau vertėjos reikalas, bet mane gerokai erzino tai, kad vienoj daly pavardė išversta, kitoj - jau ne (Luna Geranorė-Lavgud, Levanda Rudė-Braun).
"Mus žemino, bet mes nepažeminti. Pažeminti tie, kurie taip elgėsi." E. M. Remarque
Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0