Prašome užsiregistruoti.

Melvin Burgess.

Diskusijos apie knygas, kurios skirtos jauniems žmonėms.

Re: Melvin Burgess.

StandartinėlaTulipe » 26 Sau 2010, 17:47

Yoel, jei nori ką nors perskaityti iš jo kūrybos, skaityk Heroiną arba Kraujotvynį- šios tokios rimtesnės knygos.. anos tai vaikiškesnės.. nors šiaip daug geresnės Kevin Brooks knygos ;)
,,Your destiny is in your hands'' (,,slumdog millionaire'')
Vartotojo avataras
laTulipe
Skaitytojas(a)
Skaitytojas(a)

Reputacijos taškai: 0

StandartinėMergiote » 27 Sau 2010, 00:29

Yoel rašė:Neskaitysiu.

Neskaityk. Rimtai patariu =) būna tokių rašytojų, kurie patinka iki tam tikro amžiaus (na bent jau man tai). Po to lieka prisiminimas, kad tada labai patiko. Ir kai pagalvoji, tai tuometu, tam amžiuje gerai, bet dabar neskaityčiau =)
Vaiduoklį už sienos aš pati skaičiau gal prieš du metus,. Na, man ji vaikiška pasirodė =)
Anaiptol, knygos nėra blogos, betjos gal jaunesniems =)
Bet jei visgi nori savo nuomonės, tai paskaityti, gal paneigsi =)
Siūlau, tokiu atveju, ,,Heroiną".
Skristi.
Padangę skrosti.
Kristi.
Ant tavo skruosto
Vartotojo avataras
Mergiote
Intelektualas(ė)
Intelektualas(ė)

Vardas: Aistė
Lytis: Moteris
Reputacijos taškai: 3

Standartinėagnieskiuxxx » 27 Sau 2010, 13:35

Gal ką nors sudomins?

Dėmesio! Naujas konkursas!

Leidykla “Alma littera” skelbia naują konkursą! Skubėk dalyvauti konkurse ir laimėk leidyklos „Alma littera“ išleistas „Beveik suaugę“ serijos knygas, o SVARBIAUSIA kvietimą į vasario 20 dieną 16 valandą vyksiančią Vilniaus knygų mugę, kurioje galėsi susitikti su pačiu legendinio “Heroino” autoriumi Melvinu Burgesu ir užduoti jam net tris klausimus.

Leidykla „Alma littera“ kviečia tave prisijungti prie „Beveik suaugę“ grupės puslapio Facebook‘e www.facebook.com/beveiksuauge, rašyti, aktyviai diskutuoti, pasisakyti, komentuoti apie rašytoją Melviną Burgesą, perskaitytas jo knygas, knygos herojus ir siųsti klausimus, kuriuos norėtum užduoti paauglių rašytojui susitikimo per Vilniaus knygų mugę metu.

Tau reikia:
• Užsiregistruoti „Beveik suaugę“ grupės puslapyje Facebook‘e www.facebook.com/beveiksuauge, užduoti ne mažiau, kaip tris klausimus ir palikti bent vieną komentarą apie rašytoją M.Burgesą ir/arba jo perskaitytas knygas, knygos herojus.

Svarbu!
• Konkurse dalyvauja ne mažiau tris klausimus ir bent vieną komentarą paskelbę rašytojo M.Burgeso gerbėjai;
• Nepamiršk, kad visi komentarai, pasisakymai ir klausimai turi būti susiję su rašytoju M.Burgesso ir jo kūryba. Daugiau informacijos apie M.Burgeso kūrybą gali rasti puslapiuose www.almalittera.lt ir www.beveiksuauge.lt
• Serijos „Beveik suaugę“ knygas ir kvietimą į knygų mugę gali laimėti tik tuo atveju, jei vasario 20 d. atvyksi į Vilniaus knygų mugėje vyksiantį susitikimą su M.Burgesu ir susitikimo metu užduosi rašytojui tris įdomiausiais išrinktus klausimus. Todėl vasario 20 d. tolimų kelionių neplanuok!
• Šį kartą apdovanosime net tris laiminguosius!
• Laimėtojus išaiškins UAB „Alma littera“ ir UAB „Šviesa“ sudaryta komisija.
• Konkursas vyks iki š. m. vasario 10 d.

Skaityti taisykles Taisyklės
Kai kada gyvenimas žiaurus, bet žmonės žiauresni
agnieskiuxxx
Dalyvis (ė)
Dalyvis (ė)

StandartinėlaTulipe » 27 Sau 2010, 18:09

Mergiote rašė:
Yoel rašė:Neskaitysiu.

Neskaityk. Rimtai patariu =) būna tokių rašytojų, kurie patinka iki tam tikro amžiaus (na bent jau man tai). Po to lieka prisiminimas, kad tada labai patiko. Ir kai pagalvoji, tai tuometu, tam amžiuje gerai, bet dabar neskaityčiau =)
Vaiduoklį už sienos aš pati skaičiau gal prieš du metus,. Na, man ji vaikiška pasirodė =)
Anaiptol, knygos nėra blogos, betjos gal jaunesniems =)
Bet jei visgi nori savo nuomonės, tai paskaityti, gal paneigsi =)
Siūlau, tokiu atveju, ,,Heroiną".

sutinku visiškai su Mergiotes pasakymu. tikrai, kad buvo laikas joms skaityti, bet man tas laikas jau praėjo.. tau, Yoel, manyčiau, irgi.
Vartotojo avataras
laTulipe
Skaitytojas(a)
Skaitytojas(a)

Standartinėscara » 28 Sau 2010, 18:21

Skaičius `heroiną` ir `mėjos angelą` abi knygos labai neblogos. Mėjos angelas greit skaitosi ir lengva tokia knygelė. Įspūdį paliko. :sun:
scara

StandartinėMonikutė » 29 Sau 2010, 18:48

skaičiau 'Heroinas", "Darant Tai", "Mėjos Angelas", "Eiprilės meilė", "Kraujotvynis", "Ledi kalės gyvenimas". Labiausiai patiko "Heroinas". Vis dėlto pirma knyga šio autoriaus, kurią perskaičiau, ir turbūt įdomiausia. "Darant Tai" nepatiko. visiškai. šlykšti knyga ir tiek. Kitos keturios knygos įdomios, bet nepaliko didelio įspūdžio.
Vartotojo avataras
Monikutė
Skaitytojas(a)
Skaitytojas(a)

Vardas: Monika

Standartinėariel » 02 Kov 2010, 18:12

Skaičiau vaiduoklis už sienos . Visai idomi buvo ;] Bet dabar ieskau Heroino bet nerandu
ariel

Standartinėblue_monday » 11 Kov 2010, 16:21

Skaičiau "Heroinas", "Eiprilės meilė", "Darant tai", bet prieš 2 metus (apytiksliai). Nei labai patiko, nei nepatiko. Paprastos knygos jaunimui, lengvai skaitomos. :}
Vartotojo avataras
blue_monday

Standartinėkatastrofa » 12 Kov 2010, 20:55

Na šios knygos gal labiau sudomintų 14-16 metų paauglius. Vyresniems gal nebe taip patiktų :P
Gyvenimas - tai žaidimas. Tik be taisyklių.
Vartotojo avataras
katastrofa
Skaitytojas(a)
Skaitytojas(a)

Reputacijos taškai: 1

StandartinėGreckė » 12 Geg 2010, 20:30

heroiną skaičiau gal kokių 13 metų, tada tai buvo kažkas tokio nerealaus .. bet dabar manau, kad manęs ji nesudomintų. pritariu, kad įdomu būtų paskaityti jaunesniems :)
Greckė
Naujokas (ė)

Dabar skaitau: Viktoras Alekna "Salomėja"

Standartinėmiškųdeivė » 17 Geg 2010, 14:13

Skaičiau kaip ir daugelis Burgess`o knygas ,kuomet buvau apie 13~metė,bet nelikau sužavėta. Nemanau,kad tai labai tinkama literatūra jaunam amžiuje. Viešos sekso ar narkotikų scenos nelabai ir be-šokiruoją tą jaunimą, o ir jų potekstė - sunkiai man suprantama -nei ryškiai nubraukiama,nei išaukštinama... Ir kaip ir daugelyje "N-14"knygų jaučiamas tas Amerikonizmas,kurio pakęsti negaliu, nežinau, gal tai ir traukia visus... bet tas "kino teatrų,spragėsių,durų trankymų, futbolo komandų ir jų palaikančiųjų" bumas man toks svetimas,ir sakyčiau - tuščias... Nuspėjama,banalu, pabrėžiama tai kas paklausu ir išliekamosios vertybės (mano akimis) nėra. Bet gal kam atrodo kitaip..(:
miškųdeivė
Naujokas (ė)

Vardas: Greta Alice
Dabar skaitau: Tolstoj " Ana Karenina"

StandartinėGriūk_negyvas » 23 Geg 2010, 21:35

miškųdeivė rašė:Skaičiau kaip ir daugelis Burgess`o knygas ,kuomet buvau apie 13~metė,bet nelikau sužavėta. Nemanau,kad tai labai tinkama literatūra jaunam amžiuje. Viešos sekso ar narkotikų scenos nelabai ir be-šokiruoją tą jaunimą, o ir jų potekstė - sunkiai man suprantama -nei ryškiai nubraukiama,nei išaukštinama... Ir kaip ir daugelyje "N-14"knygų jaučiamas tas Amerikonizmas,kurio pakęsti negaliu, nežinau, gal tai ir traukia visus... bet tas "kino teatrų,spragėsių,durų trankymų, futbolo komandų ir jų palaikančiųjų" bumas man toks svetimas,ir sakyčiau - tuščias... Nuspėjama,banalu, pabrėžiama tai kas paklausu ir išliekamosios vertybės (mano akimis) nėra. Bet gal kam atrodo kitaip..(:

Visiškai sutinku. Fi, man tas amerikonizmas, be kurio retas filmas ar knyga beapsieina.
Vidurnaktį pasaulis kvepia žvaigždėmis
Vartotojo avataras
Griūk_negyvas
Skaitytojas(a)
Skaitytojas(a)

Dabar skaitau: Dostojevskio Lošėjas ir Vargo žmonės;
Savo eilės laukia Remarkas ;|
Reputacijos taškai: 2

Standartinėdevilrun » 23 Geg 2010, 23:04

nu apsiverkit. Pirma, Burgess'as britas, antra - net Robinzonas Kruzas, budamas jusu levelio teisuoliu, sugebejo susidurt ir suvokt kulturini reliatyvizma. Fi, matote.

o siaip jo, nepatiko man nei viena jo skaitytu knygu, gal tik premisa tos knygos, kur panele sunimi pavirto. O man isties neidomu nei narkotikai, nei seksas, nes nu big deal, visi mylisi, visi daugiau ar maziau susiduria su illegal substances, neveza ir paaugliskas atseit wallfloweriu alternatyvizmas [rasau ir suvokiu, kad senstu ir pikteju], juolab kad ir konceptualiai ar is technines puses ziurint nieko-ten-naujo. Nebent, aisku, is visokiu hiperbolizuotu nesamoniu, suprask, jaunimo tragediju isplaukia problema [ar isties problema?], kad nebezinom, ka su savimi daryti. Galbut tai ir imanoma isskaityti jo literaturoj, nezinau, skaiciau seniai ir nepamenu.

[ei, miskudeive, kurioj knygoj nuskaitei viesa sekso scena?]
Vartotojo avataras
devilrun
Skaitytojas(a)
Skaitytojas(a)

Dabar skaitau: Brian K Vaughan - The Runaways
Reputacijos taškai: 11

StandartinėGegytė » 26 Lie 2010, 22:06

Skaičiau Mėjos angelą, Darant tai, Heroiną, Ledi kalės gyvenimą. paskutinės dvi patiko.
Vartotojo avataras
Gegytė
Dalyvis (ė)
Dalyvis (ė)

StandartinėSpalvota. » 06 Rgp 2010, 10:51

Esu skaičiusi visas jo knygas, išskyrus "Eiprilės meilę". Tai pat negaliu sakyti, kad esu skaičiusi ir "Kraujotvyni", nes kadangi man ši knyga pasirodė labai neįdomi tai mečiau skaityti.
Gan neblogas paauglių ir jaunimo knygų rašytojas, moka gerai perteikti mintis į tekstą.

P.S.Ar neturėtų ši knyga būti prie Rašytojų skilties?
Vartotojo avataras
Spalvota.
Skaitytojas(a)
Skaitytojas(a)

Dabar skaitau: Janusz L. Wiśniewski "Vienatvė tinkle"

StandartinėGreta » 06 Rgp 2010, 11:31

Aš skaičiau daug jo knygų: "Heroinas","Darant tai", "Ledi kalės gyvenimas", "Mėjos angelas", "Eiprilės meilė" "Kraujotvynis".. net nežinau ar kuri labiausiai patiko.. neįdomiausia buvo Kraujotvynis, va kas ten per knyga, neaišku man..
autorius,tinkantis beveik suaugusių serijai,autorius,iš kurio išaugama ;]
Vartotojo avataras
Greta
Skaitytojas(a)
Skaitytojas(a)

Reputacijos taškai: 2

StandartinėKitaip » 11 Rgp 2010, 20:20

Skaičiau keletą jo knygų ir nė viena nepatiko, popsas.
Rimtumas - tai laiko dalykas; jis atsiranda, tiek tau tepasakysiu, kai pervetini laiką.
Vartotojo avataras
Kitaip
Dalyvis (ė)
Dalyvis (ė)

StandartinėlaTulipe » 15 Rgp 2010, 16:45

neseniai skaičiau jo ,,Nikas Deinas'.. tai nepatiko.. net nebepasakyčiau, apie ką ji :D
Vartotojo avataras
laTulipe
Skaitytojas(a)
Skaitytojas(a)

Ankstesnis

Grįžti į Knygos jaunimui

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias