Prašome užsiregistruoti.

Kurt Vonnegut knygos

Kurt Vonnegut knygos

StandartinėLe Meute » 07 Spa 2009, 11:44

Ar skaitote šio rašytojo kūrybą, ką apie ją manote?
Vartotojo avataras
Le Meute
Intelektualas(ė)
Intelektualas(ė)

Lytis: Moteris
Dabar skaitau: Musil ,,Žmogus be savybių"
Reputacijos taškai: 7

Re: Kurt Vonnegut knygos

Standartinėaleksita » 11 Sau 2010, 23:22

esu skaičiusi keletą jo kūrinių, tokių kaip: ,,Skerdykla Nr.5'', ,,Katės lopšys'', man asmeniškai šis autorius patinka. man patinka jo, kaip čia pasakyt, fantastika, pinama kartu su daug gilių minčių. galiu tik valio pasakyt. skaitykit.
Mylintieji apglėbia tai, kas yra tarp jų, o ne viens kitą.
Kahlilas Gibranas
Vartotojo avataras
aleksita
Dalyvis (ė)
Dalyvis (ė)

Vardas: Aleksandra
Dabar skaitau: H. Hesse ,,stiklo karoliukų žaidimas''
Reputacijos taškai: 0

StandartinėYoel » 12 Sau 2010, 00:03

Dar neskaičiau, bet vis matau šen bei ten šmėžuojant.Turiu planuose paskaityti.
Stavroginas jeigu tiki, kad netiki, tai netiki, kad tiki.O jeigu netiki, kad netiki, tai jis netiki.
Vartotojo avataras
Yoel
Forumo dvasia
Forumo dvasia

Lytis: Vyras
Dabar skaitau: Demonai
Reputacijos taškai: 11

StandartinėLe Meute » 12 Sau 2010, 12:13

aleksita rašė:esu skaičiusi keletą jo kūrinių, tokių kaip: ,,Skerdykla Nr.5'', ,,Katės lopšys'', man asmeniškai šis autorius patinka. man patinka jo, kaip čia pasakyt, fantastika, pinama kartu su daug gilių minčių. galiu tik valio pasakyt. skaitykit.

Džiugu, kad atsirado nors vienas žmogus skaitęs, kuriam dar ir patiko :handshake:
Aš prieš kokius metus buvau labai užsidegus jo kūryba, patiko jo humanizmas, bet labai suptiliai pateikiamas, nekišamas akivaizdžiai skaitytojui ir žinoma nepakartojamas humoro jausmas.
,,Skerdykla Nr.5" man ligi šiol vienas iš įdomiausių skaitytų kūrinių. :)
Vartotojo avataras
Le Meute
Intelektualas(ė)
Intelektualas(ė)

Dabar skaitau: Musil ,,Žmogus be savybių"
Reputacijos taškai: 7

StandartinėDori » 23 Vas 2010, 22:47

Skaičiau jo "Skerdykla Nr5", "Čempionų pusryčiai" ir "Žmogus be tėvynės". Iki šiol negaliu pasakyt, ar man jis patinka, ar ne :?: Rasdavau nemažai gerų citatų, pasakymų, rašymo stilius įdomus, bet jau po antros knygos pradeda atsibosti. Kadangi skaičiau senokai, tai dabar net dorai siužeto neprisiminčiau. Perskaityti gal ir verta jį, bet manęs labai tai neužkabino.
PaveikslėlisPaveikslėlis
"Neskaitykite gerų knygų - skaitykite geriausias" V. Hugo
Vartotojo avataras
Dori
Intelektualas(ė)
Intelektualas(ė)

Dabar skaitau: Š. Brontė "Džeinė Eir"
Reputacijos taškai: 10

Standartinėwhatever » 29 Kov 2010, 21:03

Nesenai pabaigiau "Katės lopšys".Žinoma, iš vienos knygos spręsti apie visą autoriau kūrybą yra kiek juokinga ir aš tikrai pažadėjau sau dar kelias perskaityti, bet pirmasis įspūdis..labai jau didelis nebuvo. Tiesiog knyga, priverčianti šypsotis, o tas labai puiku. Patiko, jog daug ironijos jose. Na ir..ta knyga gal nepateko man į rankas pačiu tinkamiausiu metu. Ne tas metas buvo, kai ko nors lengvo ir nesunkaus norėjosi skaityt.Paprasto tokio. O ta knyga būtent tokia ir yra (mano akimis).
Dar taip ironiškai prieš akis "Neskaitykite gerų knygų - skaitykite geriausias" V. Hugo. Jeigu nuoširdžiai vadovaučiausi šia sentencija, tai, regis, neskaityčiau kitų Vonnegut'o knygų.Bet.
Vartotojo avataras
whatever
Skaitytojas(a)
Skaitytojas(a)

Standartinėdevilrun » 04 Bal 2010, 05:01

jei jau Kates lopsys nepatiko, tai gal laiko ir negaisk. Arba grizk po keliu, keliolikos metu, kai busi gyvenimo pagyvenus ir siaip kur kas daugiau paskaicius - gaila butu, jei bloga skaitymo patirtimi, atsiradusia del dar siauroko spektro, susigadintum ateiciai toki autoriu, kaip Vonnegutas.
Vartotojo avataras
devilrun
Skaitytojas(a)
Skaitytojas(a)

Dabar skaitau: Brian K Vaughan - The Runaways

Standartinėccc » 12 Lie 2010, 19:55

Labai mėgstu Vonnegut'o kūrybą. Stilius, siužetai kaip tik mano skoniui. Absurdo elementai, ironija, satyra man apskritai yra didžiuliai privalumai knygoje, o Vonnegut'o kūriniuose to užtektinai.
Dar planuoju porą jo knygų perskaityti originalo kalba, nes kuo toliau tuo labiau įsitikinu, jog skaitant lietuvišką vertimą daug ko netenku.
Vartotojo avataras
ccc
Skaitytojas(a)
Skaitytojas(a)

Reputacijos taškai: 4

Grįžti į Grožinė literatūra

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias