Peršokti prie turinio

Nuotrauka

Rusiški pyragėliai


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje nėra atsakymų

#1
Brownas

Brownas

    Forumo dvasia

  • Moderatoriai
  • 1.457 Pranešimai:
Jums reikės:
0,5 litro šilto pieno,
40-50 gramų mielių,
3 šaukštų cukraus,
1 arbatinio šaukštelio druskos,
2 kiaušinių,
120 gramų margarino,
6 stiklinių miltų.

Rusų sentikiai ir stačiatikiai per Kalėdas ant kalėdinio stalo pagal senus papročius deda pyragėlius su bulvių ar kopūstų įdaru.

Paruošimas
Piene ištirpinti mieles, cukrų ir šaukštą miltų ir pastatyti šiltai, indas uždengti. Pakilus raugui sudėti likusius produktus, tešlą gerai išmaišyti, 20 - 25 minutes dar pakumščiuoti ir valandai - pusantros pastatyti šiltai.

Kai tešlos pasidaro trigubai daugiau, ją versti ant stalo, pabarstyti miltais ir formuoti pyragėlius.

Baigiančius kepti pyragėlius reikia aptepti kiaušinio trynio plakiniu, tada jie gražiai paruduoja.

Bulvių įdarui: bulvių košės, paskanintos keptu svogūnu. Galima dėti ir virtų kiaušinių.

Kopūstų įdarui: troškinti švieži kopūstai su svogūnu ir morkomis. Įdarą galima paskaninti virtais grybais.

Nuotrauka

Nuotrauka
  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0